Oddlužení fyzické osoby

19.04.2013 15:38

Nikdy byste nevěřili, že Vám se to také stane? Člověk někdy kroutí hlavou nad svým osudem, který není souhrou něšťastných náhod ani důsledkem vyšší moci. Lidé zbytečně riskují a půjčují si bezhlavě peníze. A potom nadávají na osud.

 

Život s finančními prostředky je veselý a často nerozumný. Prosperita člověku připadá jeko věčná a bída jako naprosto nemožná. Přesto se velmi často karta obrátí. Osudová rozhodnutí učiní lidé rychle a nezodpovědně. Stačí maličkost. Při nákupu elektroniky se koupí drahá televize, auto se pořídí ve vyšší kategorii a dovolenou si přece neodpustíte. A peníze, které si na radosti života půjčíte, spotřebujete.

 

Bohužel Vám spotřebitelský úvěr nebyl poskytnut na pouhé potěšení. Společnost, která Vám půjčku umožnila, také očekává návratnost. A nyní nastupuje ten osud, který je ve skutečnosti vlastní špatnou volbou. Risk s vyššími půjčkami a nižším příjmem není hrou osudu. Ani špatným výpočtem. Není žádným výpočtem. Prostě jste úvěry brali a splácení se zdálo daleko. Teprve nyní zjišťujete, že Vám vlastně příjmy nestačí. Pokud se pak dostanete do problémů se splácením, není problém zařídit konsolidace půjček.

 

Hlavně si znovu nepůjčujte. Nejprve se poraďte v bance, zda Vám poskytne konsolidaci nebo refinancování. Mohli byste se zase dostat do černých čísel šikovným úvěrem, který by všechno pokryl. Ten však budete muset splácet. A pokud tyto možnosti nepomohou, musíte bez ohledu na osud, dojít na soud a zkusit oddlužení.